Dobrodošli na Portal Em
Beograd InfoMačo

10 najprodavanijih brendova viskija

otkup viskija

Svaki pravi muškarac bi morao znati koji su viskiji u vrhu po prodaji, stoga – dostavljamo vam listu najprodavanijih viskija na svetu.

Da li ste znali: Postoje specijalizovane firme za Otkup viskija u Beogradu ?

10. BLACK NIKKA

Osnivač Asashi Breweries Masataka Taketsuru je 1918. godine otputovao u Škotsku kako bi naučio proves destilacije škotskih viskija. Gotovo 100 godina kasnije, njihov 37% viski BlackNikka je jedan od najprodavanijih viskija na svijetu. Samo u zadnje dvije godine je prodaja porasla za 13% čime se potvrđuju vijesti o usponu japanskih viskija.

9. BLACK VELVET

Kanadski viski je do 1940. godine bio poznat kao Black Lebel, ali tada mu je ime promijenjeno kako bi bolje dočarao osjećaj ispijanja ovog kvalitetnog viskija. U vlasništvu je Constellation Brands, najvećeg kanadskog trgovca pivama, vinima i alkoholom, a za reklame često koristi poznata imena poput npr. Christie Brinkley.

8. CROWN ROYAL

Drugi najprodavaniji kanadski viski nastao je 1939. godine u čast posjeta kralja Georgea IV Kanadi. Od tada je izrastao u najvažnijeg igrača u državi javorovog lista, a prepoznatljiv je po pakiranju boca u vrećice. Crown Royal je dobro poznat i ljubiteljima utrka poput NASCAR-a, jer najviše ulaže u sponzoriranje automoto sporta.

7. BALLANTINE’S

Drugi najprodavaniji škotski viski dobro je poznat u našim krajevima, a ujedno je poznat po brojnim nagradama koje je dobio za svoje kvalitete. Ballantine’s je poznat i po svojim Master Blender, osobama koje su zadužene za najvažniji proces proizvodnje viskija. Trenutni Master Blender je Sandy Hyslop, tek peti Master Blender u 180-godišnjoj povijesti Ballantine’s-a.

6. JIM BEAM

Poznati američki brand iz Kentuckyja je danas u vlasništvu Japanaca, te je jedan od viskija s najvećim porastom prodaje. Jim Beam je poznat i po tome što je prvi počeo predstavljati viskije s okusom lansiravši viski s okusom meda (!?) Jim Beam Honey. Brand je inače osnovan 1795. godine, a od tada je njime upravljalo sedam generacija obitelji Beam.

5. SUNTORY

Najveći japanski proizvođač viskija je osnovan 1899. godine, a danas se nalazi uvjerljivo na broju jedan i po prodaji i broju priznanja i nagrada dobivenih za svoje viskije. Destilarija smještena u Dojimahami je poznata i po kupovini drugih brendova (poput Jim Beama) te je računajući i kupljene brendove treći proizvođač alkoholnih pića u svijetu.

4. CANADIAN CLUB

Kanadski gigant poznat je pod kraticom CC, a sjedište mu je u Torontu. Danas je u vlasništvu japanskog Suntoryja, a svoju slavu je stekao tijekom 60-tih kada je godišnje samo u SAD-u prodavao 48 milijuna boca. U ostatku svijeta i danas nije toliko poznat te mu ogromna većina prodaje otpada na Sjevernu Ameriku.

3. JAMESON IRISH

Konačno evo i irskog viskija na listi. Najprodavaniji irski viski u svijetu je proizvod Irish Destillers osnovanog 1780. godine, koji je s prodajom u svijetu krenuo još u 19. stoljeću. Danas se godišnje proda 56 milijuna boca, što je 12% više nego prošle godine. Zanimljivo, osnivač najpopularnijeg irskog piva je bio – Škot!

2. JOHNNIE WALKER

Viski u vlasništvu Diagea danas prodava preko 120 milijuna boca, više nego dvostruko više od Jamesona! Gotovo da ne postoji država na svijetu u kojoj nije prisutan, a sam brend je prepoznatljiv po svojim bocama, etiketama te nazivima pojedinih viskija po bojama. Walkerov Honour viski je jedan od najrjeđih blendiranih viskija na tržištu.

1. JACK DANIEL’S

Američki brand iz Tennesseeija, osnovan 1956. godine, je broj jedan zahvaljujući prodaji od 135 milijuna boca. Što je zanimljivo, brojke im još rastu posljednjih godina, a još zanimljiviji podatak je da Jack Daniel’s ispunjava sve uvjete da se klasificira kao – bourbon!? Jack Daniel’s ipak svoje proizvode vidi kao viski namijenjen pravim muškarcima, te stoga često sponzorira auto utrke.

Izvor: Kult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Izdvajamo
samsung galaxy s7
najskuplji automobili
najjeftinije selidbe beograd